Партнери блогу

Мандруємо Німеччиною



Маємо можливість провести тиждень в Німеччині , витративши на дорогу з Ряшева до Берліну і назад смішні гроші


Пропоную в цю поїздку включити екскурсії в Потсдам та Дрезден .

Як доїхати з  Івано-Франківська до Ряшева та як цікаво провести кілька днів у самому Берліні , читайте в попередній статті Берлін-Берлін.

На наші дати ціна за проживання в готелях з хорошим рейтингом :
    Потсдам - ​​передмістя Берліна (відстань 24км) , місто відносно невелике, але  кількістю цікавих місць на одиницю площі Потсдам займає перше місце в Німеччині. Їдемо сюди приміською електричкою ( від 7євро в дві сторони ) , на вокзалі можна взяти безкоштовну туристичну карту , і при бажанні навіть орендувати велосипеди.
Перший must see - Бранденбурзькі ворота , символ закінчення Семирічної війни.
Знаменитий Голандський квартал - 134 будинки, збудовані в в 1733-40рр.

Науенські ворота - одні з трьох міських воріт, що збереглисьз 1755р.
Картинна Галерея

 На захід від Бранденбурзьких воріт починається палацово-парковий ансамбль Сан-Суссі  , що у вільному перекладі з французької означає «без викрутасів». Це заміська резиденція прусського короля Фрідріха II. Архітектурний ансамбль тут складався протягом більш 100 років. Регулярний французький парк, що займає величезну площу в 287 га, прикрашений архітектурними спорудами 1744-1860 рр., Відноситься до найбільш вар творінь садово-паркового мистецтва Німеччини .
Сітчастий павільйон в парку Сан-Суссі
Сам замок Сан-Суссі
Великий фонтан , виноградні тераси та замок Сан-Суссі
Нова палата і млин за нею, який є прекрасним оглядовим майданчиком.
Всередині млина теж цікаво
 Дім драконів - зараз це діючий ресторан.
Особняк Бельведер
Новий замок , колонада біля нього та комуни, в яких розмістився Потсдамський університет.
Парк Шарлоттенхоф з трояндовим садом
Китайський чайний будиночок із позолоченими скульптурами в людський зріст

І ще одна зупинка  Дрезден . Річка Ельба розділяє місто U-подібною петлею на Нове місто на північному березі і Старе місто на південному. У старій частині Дрездена, на невеликій площі – палаци, старий театр, музеї, собори, церкви.  
Їхати 2год автобусом, наводжу квитки на двох у дві сторони


 Головною транспортною пам'яткою Дрездена є його колісні пароплави. Дев'ять з них, це оригінальні пароплави, віком від 80 до 130 років. Вони постійно курсують по Ельбі туди сюди, чудовий варіант прогулянки вгору або вниз за течією.
Старого міста, як такого, у Дрездені немає, воно було повністю зруйноване під час війни.  Одна з головних визначних пам'яток міста, церква Фрауенкірхе, була відновлена тільки в 2005 році.

Є також дуже красивий ансамбль церкви Хофкирхе та Палацу-резиденції.


Найбільше плиткове панно у світі - Хода князів, довжиною більше 100 метрів.


 І тераса Брюля, знаменитий ''балкон Європи  '' , набережна Ельби, яка раніше була частиною міських оборонних укріплень.


 Це і є практично все старе місто. Але не турбуйтеся, Дрезден не розчарує ні любителів мистецтва, ні любителів прогулянок на свіжому повітрі. Тут величезна кількість гарних музеїв, на чолі з Галереєю старих майстрів, яка зберігає 750 полотен світового значення, включаючи Сикстинську мадонну Рафаеля.


І, звичайно, головна визначна пам'ятка Дрездена, це його skyline, загальний вигляд центральної частини міста з іншого боку річки. Особливо він гарний ввечері, нічні фотографії Дрездена вже давно стали класикою. Фотографувати можна як з берега, так і з моста Кароли (Carolabrücke), звідки виходять найкращі фото.


Так, як планується мандрівка в розгар літа, не лишнім буде скупатись і повалятися на найдовшому і по-німецьки найчистішому пляжі Європи , а може й прокататись на річному трамвайчику . Мова йде про озера Wannsee у передмісті Берліну.
Дістатись туди можна з головного вокзалу Берлина Berlin Hauptbahnhof. Поїзд S-Bahn S1 до станції Strandbad Wannsee, поїздка займе всього 20 хв.

І ще один безапеляційний аргумент для покупки квитків )
 ммм...



Якщо цікавить тур такого плану "під ключ" , чи будь-який інший , звертайтесь, буду рада допомогти https://www.facebook.com/profile.php?id=100007518845698


Booking.com